Wat is beter, een auto kopen of leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg populair, ondanks dat je vaak hoort dat het toch wel prijzig kan zijn om een auto te leasen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Is het wel veel duurder om te leasen of is het misschien net zo voordelig als het kopen van een auto? Of zelfs nog voordeliger? De voor- en nadelen van het kopen en het leasen van een auto staan hier voor je op een rijtje, mocht je nog niet zeker zijn van je keuze.

Het kopen van een auto

Een auto kopen doe je vaak niet zomaar. Eerst spaar je waarschijnlijk een tijd je geld op, of kijk je lang rond tot er een betaalbare tweedehandsauto voorbij komt. Maar zelfs dan kan het erg lastig zijn om het allemaal betaalbaar te houden. Een goede auto kost nou eenmaal vaak nogal wat en dat geld kun je niet altijd zomaar ophoesten. Heb je het geluk dat je het al wel bij elkaar had en kun je hem zo in één keer betalen? Dat is natuurlijk ideaal. Maar zo niet, dan moet je toch al snel kijken naar een goedkoop gebruikt model of kun je bijvoorbeeld een lening afsluiten. Allebei is dit niet altijd ideaal.

Het nemen van een private lease

Van leasen wordt vaak gezegd dat het erg duur is. Nou is het zeker waar dat je het duur kan maken als je dit zelf wil, maar je kunt ook het maandelijkse bedrag aanpassen naar jouw wensen. Om het budget omlaag te brengen kun je bijvoorbeeld kijken naar private lease used. Een gebruikte occasion die bij een leasebedrijf weg komt werkt altijd helemaal goed en ziet er vaak nog top uit, waardoor je haast niet eens zal merken dat het een goedkope auto was. Ook kun je door het bepalen van de contractduur zelf kiezen hoe veel je per maand betaalt. Hoe langer het contract, hoe goedkoper het uiteindelijk wordt. Als laatste kun je nog kijken naar of het bedrijf waar jij je leaseauto weg haalt het toestaat dat je een deel vooraf al betaald. Zo kun je bijvoorbeeld van je spaarrekening een deel halen en dit bijleggen, wat het maandelijkse bedrag ook weer lekker omlaag zal halen.

Wat is uiteindelijk dan beter?

Al met al is het heel erg afhankelijk van jezelf en je situatie. Kun je makkelijk aan een auto komen die geschikt is voor jou? Dan is het kopen van een auto ideaal. Heb je het spaargeld niet maar wel het budget om maandelijks je lease te betalen? Dan kan leasen voor jou de perfecte oplossing zijn. Kijk dus goed naar wat de voor- en nadelen voor jou wegen en maak op basis hiervan een geschikte beslissing. Neem ook eens een kijkje op https://www.privateleaseused.nl/ voor wat inspiratie.