Het belang van een goede autoverzekering

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om hiervoor een minimale WA autoverzekering voor af te sluiten. Dit geldt ook voor transportbedrijven die actief zijn in de pallet vervoer. Ook wanneer jouw auto om één of andere reden niet op de openbare weg verschijnt is dit noodzakelijk. Wanneer je verzuimd zo’n autoverzekering af te sluiten ontvang je binnen de kortste keren een boete van het RDW. In het daarvoor opgerichte systeem kan de RDW dit namelijk eenvoudig zien. De eerste boete is 400 euro. De RDW mag deze boete drie keer per jaar opleggen. Het totale bedrag van de RDW voor onverzekerd een auto op je naam hebben kan dus oplopen tot 1200 euro per jaar! Behalve een boete van de RDW, riskeer je ook nog een bekeuring van de politie. Houdt de politie je staande terwijl jij onverzekerd rondrijdt, dan krijg je een bekeuring van 550 euro! Een autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl, kost je een paar tientjes per maand, dit is dus vele malen goedkoper dan al die boetes!

Onverzekerd rondrijden is niet alleen duur

Besluit je toch onverzekerd rond te gaan rijden en alle boetes te riskeren, dan moet je ervan bewust zijn dat dit nog meer nadelige financiële gevolgen kan hebben. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt en daarbij schade aanricht met jouw onverzekerde auto, dan ben je zélf verantwoordelijk voor alle geleden schade. Zeker als er letselschade is ontstaan kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Daarnaast is er een grote kans dat autoverzekeraars je in de toekomst geen autoverzekering meer willen verstrekken of een hele hoge verzekeringspremie rekenen.

Uitzonderingen op de regel

In enkele bijzondere gevallen hoef je geen autoverzekering te hebben. De uitzonderingssituaties zijn:

  • Wanneer je de auto niet gebruikt en je het kenteken laat schorsen
  • Wanneer je de auto hebt verkocht
  • Als je auto is gestolen en je aangifte hebt gedaan
  • Wanneer je auto is of wordt gesloopt
  • Als je de auto laat uitvoeren naar het buitenland

Op zoek naar een goede maar voordelige autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De autoverzekeringsmaatschappij kijkt bij het bepalen van je premie naar een aantal persoonlijke factoren. Zo speelt je leeftijd, de woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de soort auto een rol bij de hoogte van je autoverzekeringspremie. Autoverzekering vergelijken op Overstappen loont. Het kan je zo maar honderden euro’s per jaar schelen. Vul je persoonlijke gegevens in en laat de vergelijker de beste en voordeligste autoverzekeringen voor jouw persoonlijk op een rijtje zetten. Vervolgens kun je zelf kiezen met welke partij je in zee wilt gaan. Op deze manier is het mogelijk om binnen enkele minuten een autoverzekering af te sluiten en hoef je geen boetes te riskeren.