Achteruitrijden was nooit zo leuk

Goed in de spiegels kijken, goed kijken hoe ver je van de stoep zit, maar het eigenlijk amper kunnen zien, toch wat spanning over wat er achter je nou allemaal gebeurt, met spiegels achteruit rijden is altijd toch wel beetje lastig.

De komst van technologie
Gelukkig zijn er met de moderne technologie van de samenleving van nu oplossingen om dit een flink stuk eenvoudiger te maken. Je kan tegenwoordig een achteruitrijcamera kopen en deze op je auto zetten. Deze filmt alles wat er gebeurt achter je auto en zal dit naar een scherm in je auto sturen waardoor je makkelijk kan zien wat er achter je auto gebeurt, alsof je een extra spiegel in je auto hebt eigenlijk. Er zijn tegenwoordig ook veel auto’s waar dit ingebouwd is. Op het dashboard scherm is dan te zien wat de camera filmt en er staan allerlei lijnen op aangegeven die laten zien hoe breed de auto is. Zo kan je makkelijk zien hoe ver je van de stoep af bent bijvoorbeeld en kan je makkelijker achteruit ergens langs rijden. Zo kan je met je achteruitrijcamera renault traffic auto’s die met hoge snelheid op je af komen gestormd op tijd in het zicht krijgen en kan je hier nog ruim op tijd voor stoppen.

Grotere voertuigen
Ook kan een dergelijke camera uitkomst bieden als je in een groter voertuig rijdt, zoals een bestelbusje, of een vrachtwagen. Hier is vaak ook geen binnenspiegel, aangezien de ruimte achter de bestuurder dicht is en zo’n spiegel dus geheel nutteloos zou zijn. Met zo een camera kan de dode hoek die bij dit soort wagens al erg groot is verkleind worden. Soms moeten hier meerdere camera’s aan te pas komen en zul je dus een setje moeten hebben dat precies zo gericht is dat het de dode hoek zo veel mogelijk kan weghalen.