Een snelle slotcar komt niet uit een doosje

Een snelle slotcar komt niet uit een doosje

Wat is op dit moment de snelste slotcar die je kunt kopen?

Racebaaninfo.nl – JeeWee over slotcars en racebanen | Bekijk Racebaaninfo ook op Facebook

Slotvisie

Een snelle slotcar komt niet uit een doosje

Wat is op dit moment de snelste slotcar die je kunt kopen? Is een auto uit-de-doos snel genoeg of moet je een slotcar zelf samenstellen om de snelste te zijn?

Op SlotForum.com zijn de slotracers er min of meer over eens dat onderstaande modellen de grootste potentie hebben.

De snelste slotcars van dit moment zijn:

Dit zijn stuk voor stuk slotcars waar je een topper mee in huis haalt. De Mosler van NSR is erg populair bij clubracers en thuisracers. Als je het lijstje ziet, dan valt op dat alle modellen al meer dan vier jaar op de markt zijn. Zo zie je dat het ontwikkelen van een snelle slotcar niet eenvoudig is.

flat6 slot.it

Snelheid

Natuurlijk is de snelheid afhankelijk van de motor en onderdelen, maar een slotcar die in de basis niet snel is, zal nooit een winnaar worden op de baan. Op dit moment zijn de Flat-6RS van Slot.it en de King 25K van NSR de topmotoren. Andere merken, zoals Ninco en MB Slot, hebben vergelijkbare krachtbronnen.

Zelf een snelle Mosler samenstellen

Een paar jaar geleden heb ik in een racebaanwinkel in Barcelona een slotcar laten samenstellen met de snelste onderdelen.

Mijn super Mosler is opgebouwd uit de volgende basis onderdelen:

En verder met lange schroeven, rechte assen, de lichtste velgen en de beste bandjes die er op dat moment verkrijgbaar waren. Het resultaat is een NSR slotcar met onderdelen van MBSlot (motor), Sloting Plus (wielen) en Scaleauto (banden).

Motor

Wat betreft de motor heb ik me ingehouden, want de GNIK 021 was niet de snelste motor. Een motor moet je kiezen voor de baan waarop je gaat rijden. Voor een thuiscircuit heb niet de snelste nodig en maak je met een subtopper al genoeg indruk op je medehobbyisten.

super mosler

Mijn Mosler is superlicht en rijdt bijna geruisloos. Het is een sluipmoordenaar. En dat is een teken dat er weinig weerstand is waardoor de auto een hoge snelheid kan bereiken. Maar dat mag ook wel, want deze samengestelde slotcar kostte meer dan 110 Euro.

Conclusie

Als je een echt snelle slotcar wilt dan kies je voor een Mosler, McLaren, PG Zonda of Radical. Als je het budget hebt, dan stel je de slotcar zelf samen. Snelheid zit niet in een doosje, maar in zo’n twintig losse zakjes met onderdelen.

Gepubliceerd op 10 juni 2015

Auteur: Jan Willem van Capelleveen / @jwvcapelleveen

Like en volg Racebaaninfo.nl op Facebook

3 leessuggesties:

15 jaar slotraceclub Slipstream

Klasse1Slotracing: Formule 1 op schaal 1:24

Racen in Het Souterrain