Slotraceclubs in Nederland en België

Slotraceclubs in Nederland en België

In Nederland en België zijn ongeveer 30 clubs voor liefhebbers van het slotracen.

Racebaaninfo.nl – JeeWee over slotcars en racebanen | Bekijk Racebaaninfo ook op Facebook

Slotvisie

Slotraceclubs in Nederland en België

In Nederland en België zijn ongeveer 30 clubs voor liefhebbers van het slotracen. Hieronder zijn de min of meer officiële clubs opgesomd. De 'vriendenkringen' die zich bezighouden met slotracen zijn niet genoemd. De informatie over des raceclubs is vooral gericht op Nederlandstalige racebaanliefhebbers, dus de Belgische slotraceclubs zijn daarop geselecteerd.

AS Racing (Tweede Exloermond)

Amazing Slotcar Racing is een club in oprichting. De club is gevestigd in Tweede Exloermond, nabij Emmen.

Carrera Club Nederland (Landelijk)

De Carrera Club Nederland (CCN) richt zich op liefhebbers van slotracen in het algemeen en liefhebbers van het merk Carrera in het bijzonder. De club organiseert een aantal clubraces per jaar. CCN is regelmatig aanwezig op modelbouwbeurzen.

De Bunker (Drachten)

De Friese Slotrace Club de Bunker beschikt over een eigen clubruimte met een vaste Fleischmann 4-sporen clubbaan van 42 meter. Er wordt gestreden in de Clubklasse (met geprepareerde clubauto’s) en de Sleutelklasse (op basis van reglement). Eens per jaar wordt er een Classic Cup georganiseerd.

DSCA (Mechelen)

Digital Slotrace Club Antwerpen (DSCA) heeft racete oorspronkelijk op de baanstukken van Ninco met de digitale techniek. Dit plastic is vervangen door baandelen van Carrera en Fleischmann.

Het Kasje (Driebergen)

Slotrace Groep ’t Kasje bezit een 47 meter 4-baan’s Fleischmann circuit.

Modelracingworld (Tilburg)

Volgens de site beschikt de Tilburgse club over een 6-sporen Scalextric Sport track. Verdere info ontbreekt.

MNDDB (Sint Annaparochie)

Met Nocht Deur De Bocht uit Sint Annaparochie (Friesland) is de enige in Nederland waar met ‘stockcars’ geracet wordt. De club beschikt over een aantal houten racebanen, waaronder (dirt) ovals.

MRCL (Leeuwarden)

Mini Race Club Leeuwarden is in 1967 opgericht. De club is voorzien van nieuwe houten racebaan.

MRTU (Uden)

Mini Racing Team Uden beschikt over drie racebanen, waaronder een zeer indrukwekkende Blue King.

MTRC (Wormer)

Model Track Race Club Wormer beschikt over een 4-sporen Fleischmann racebaan. Er wordt gebouwd aan een houten baan.

Op Zolder Mini Race Club (Nieuwpoort)

Mini Racing Club Nieuwpoort is de oudste Belgische raceclub. De club werd opgericht in 1968. De club beschikt over twee houten banen.

Otoclubje (Diepenbeek)

Het Otoclubje is een racebaanclub met een 8-sporen Ninco baan van 40 meter. De club geniet grote bekendheid door de 24-uurs races die het jaarlijks organiseert.

Racing Unlimited (Marrum)

Racing Unlimited is een slotrace team, dat deelneemt aan landelijke races in verschillende klassen en ook zelf races daar in organiseert.

SRC Eindhoven (Best)

Slot Race Club Eindhoven is maart 2009 opgericht en beschikt als enige in Nederland over het digitale systeem oXigen van Slot.it. Het huidige circuit is 38 meter lange 6-sporen baan van het merk Ninco. Op deze baan kan zowel analoog als digitaal gereden worden.

SCR Rotterdam (Rotterdam)

Slot Race Club Rotterdam is opgericht in 2007. De club beschikt over een 6-sporen Carrera baan van ongeveer 30 meter en een digitale Scalextric racebaan.

slotraceclubs slipstream

Slipstream (Cruquius)

Raceclub Slipstream is één van de bekendste en grootste slotraceclubs van Nederland. De club is opgericht in 1999 en bezit een grote 6-sporen houten racebaan met prachtige scenery.

SLN (Nederland)

Scalextric Liefhebbers Nederland (SLN) is een landelijke vereniging voor liefhebbers van het slotracen. De club geniet bekendheid vanwege de organisatie van de racebaanbeurzen.

Slotrace Club Scheveningen (Scheveningen)

Op de houten racebaan van SRC Scheveningen wordt gereden met 1:24 modellen. De club is zeer actief en de racers doen mee aan internationale races.

Slotracers Leuven (Nieuwrode)

Slotracers Leuven zijn gevestigd in Nieuwrode. De club heeft een prachtige 27 meter lange 6-sporen houten baan. Gereden wordt in meerdere 1:32 raceklassen.

Slot Racing Team Oosterhout (Oosterhout)

Slot Racing Team Oosterhout is in 1968 opgericht en is daarmee één van de oudste slotraceclubs van Nederland.

SMCN (Utrecht)

Slotrace Club Midden Nederland beschikt over een houten 4-sporen racebaan. Er wordt gereden met 1:24 en 1:32 schaalmodellen.

Slotshop (Zwanenburg)

Bij de winkel Slotshop is een racebaanclub. De club beschikt over meerdere racebanen (van de merken Fleischmann, Carrera en Scalextric).

Speed74 (Hardinxveld Giessendam)

Miniatuur auto club (M.A.C.) Speed ’74 is een club waar (internationaal) geracet wordt met 1:24 auto’s. De clubbaan is van hout en heeft 6 sporen.

Speedlines (Diepenbeek)

Naast het Otoclubje is er in het Belgische plaatsje Diepenbeek nog een raceclub. Speedlines is een raceclub waar op een 8-sporen houten racebaan gereden wordt met 1:24 modellen.

Speedtrack (IJsselmuiden)

Speedtrack heeft een racebaan van het merk Fleischmann. Het circuit heeft 6 sporen en is 39 meter lang. Er wordt gereden met 1:32 slotcars.

SRA (Almere)

Slot Racing Almere heeft een 4-sporen racebaan van het merk Carrera. De club bestaat sinds 2004. Er wordt gereden met 1:32 slotcars.

SRC Fastlane 2.0 (Everdingen)

Slot race club Fastlane beschikt over een racebanen 6-sporen Carrera baan van 52 meter. Men racet hier met 1:24 modellen en er wordt intensief aan Europese races meegereden. Thuisbasis voor Klasse1Nederland.

SlotRaceGarageGooi (Bussum)

Uitbater Nico Kroon opende op 4 oktober 2015 de deuren van SlotRaceGarageGooi. De club (en shop) is gevestigd in Bussum (1e Industriestraat 41-47) en zal zich (volgens de berichten) richten op 1:24 auto's, zoals Carrera, BRM, Scalauto en Plafit. De club heeft nog geen website, maar is bereikbaar via e-mail, slotracegaragegooi@gmail.com

SVN (Nieuwegein)

Slotrace Vereniging Nieuwegein is gevestigd aan ‘de achterzijde van Marco’s Model Cars’. De club heeft een 4-sporen Ninco racebaan. Er wordt gereden met schaal 1:32 en 1:28 model race auto’s in verschillende klassen.

Urtrack Slotracing (Urmond)

Urtrack is een kleine raceclub met een 4-sporen houten racebaan. Er wordt gereden met 1:24 auto’s.

Pitstop (Hoorn)

De club al meer dan 15 jaar gevestigd in een ruimte boven in de sporthal De kers waar ze een vaste 4-sporen baan hebben liggen van het merk Fleischmann. De baan heeft een lengte van 32 meter. De club is iedere vrijdagavond open.

Group5NL (alleen internet)

Op deze blog wordt al het nieuws rondom de landelijke Group 5 slotraceklasse gepresenteerd. De site staat open voor een ieder maar is vooral bedoeld voor de deelnemers van de races die hier alle technische informatie en uitslagen kunnen raadplegen.

BrusselsScalexClub (Halle)

De Franstalige club Scalextric club in Brussel is zeer actief. Jaarlijks organiseert het onder andere een 24-uurs wedstrijd.

Slotracing Merlijn (Wezembeek-Oppem)

Belgische raceclub waar gereden wordt met 1:24 slotcars.

Voor de Franstaligen is slotracen in clubverband ook mogelijk.

Slot and Scalex Racing in Belgium

Dit is een overzichtskaart met raceclubs in Belgie en Noord-Frankrijk.

Je kunt ook onderstaande bron raadplegen voor Franstalige racebaanclubs.

BSR 24

Belgian Scale Racing 24 is een Belgische overkoepelende 'organisatie' t.b.v. het 1:24 schaal slotracen.

Bijgewerkt op 11 oktober 2015

Auteur: Jan Willem van Capelleveen / @jwvcapelleveen

Like en volg Racebaaninfo.nl op Facebook

3 leessuggesties:

15 jaar slotraceclub Slipstream

Klasse1Slotracing: Formule 1 op schaal 1:24

Racen in Het Souterrain