Racebaan: Pleasuredome iTrack

Racebaan: Pleasuredome iTrack

In de serie slotracebanen van JeeWee is dit een beschrijving van Pleasuredome iTrack.

Racebaaninfo.nl – JeeWee over slotcars en racebanen | Bekijk Racebaaninfo ook op Facebook

Slotvisie

Racebaan: Pleasuredome iTrack

Deze racebaan was geschikt voor analoog en digitaal racen en is slechts één jaar gebruikt. In 2010 werd dit circuit afgebroken om plaats te maken voor een houten baan.

Deze racebaan kreeg de naam iTrack

Vanwege eenvoud en moderne uitstraling, zoals we die van Apple kennen, werd dit circuit op een slotforum iTrack genoemd. Een suggestie die over werd genomen. De baan kreeg geen scenery maar was verzonken in witte vlakken. De witte zijkant en witte tafelpoten maakten de racebaantafel tot een object dat voor veel mensen een bepaalde schoonheid uitstraalde.

Het ontwerp was een soort inversie van Pleasuredome 4 Bij Pleasuredome 4 waren de rechte stukken de lange kanten van een denkbeeldige driehoek en waren de bochtencombinaties op het midden van de tafel. Bij deze racebaan waren de rechte stukken centraal op de tafel geplaatst en maakte de bochten de vorm van de tafel. De vorm van Pleausedome iTrack heeft iets weg van het Sepang circuit in Maleisië. De hairpin, bestaande uit twee standaardbochten en twee binnenbochten, is een 'signature' bocht, want deze komt op bijna al mijn racebaanontwerpen voor.

De racebaan was voorzien van baankanten van Ninco

De plastic baankanten van Ninco werd deels zwart geverfd waardoor en meer realistische uitstraling werd verkregen. De baankanten waren bepalend voor de vorm van de tafel. De opstaande rand was direct tegen de baankanten geplaatst. Achteraf bleek dat hier sprake was van een constructiefout. Veel racers slingeren nogal met hun slotcars waardoor de achterkanten van de auto's tegen botsten. Tijdens de races was dit een naar geluid en het leverde zo nu en dan onnodig schade op aan de modellen.

iTrack was geschikt om zowel analoog als digitaal te racen

Oorspronkelijk was deze baan gemaakt voor het digitale racen. Door voortdurende problemen met de tijdregistratie van Ninco Digitaal (de oorzaak is misschien gelegen in een slechtwerkend basisstation en de hoge eisen van de vaste slotracers van iTrack) werden de digitale baanstukken vervangen door gewone baandelen, waardoor analoog slotracen weer de standaard werd.

Circuitdetails Pleasuredome iTrack

racebaan Pleasuredome layout

Overzicht baanstukken (digitale layout)

Ondanks het feit dat er met veel genot gebruik werd gemaakt van dit circuit, werd de racebaan afgebroken om plaats te maken voor een racebaan van hout.

racebaan Pleasuredome

Gepubliceerd op 10 juni 2015

Auteur: Jan Willem van Capelleveen / @jwvcapelleveen

Like en volg Racebaaninfo.nl op Facebook

3 leessuggesties:

15 jaar slotraceclub Slipstream

Klasse1Slotracing: Formule 1 op schaal 1:24

Racen in Het Souterrain